Teknik & prylar

Jobba hemifrån är framtidens arbetssätt och för att göra ett effektivt jobb behöver alla bra utrustning. Datorer, mobiltelefoner, hörlurar och andra prylar är numera vitala i arbetet – de ger dig flexibilitet och flyt i vardagen.

Dagligen sitter vi med datorer, mobiltelefoner, surfplattor och annan teknik för att antingen jobba, surfa eller scrolla i sociala medier. Sen människor började jobba hemifrån i samband med corona har det aldrig varit viktigare att ha ett bra hemmakontor. Detta innebär att du behöver bra teknik, bra möbler och bra utrustning för att arbeta ergonomiskt och effektivt. För många har det blivit en utmaning att få in ett hemmakontor på en liten yta och den teknik de haft innan kanske inte har passat in eller varit lämplig för sin arbetsplats hemma. 

Framtidens arbetssätt

I flera månaders tid har verksamheters digitala arbetssätt satts på prov då det inte varit ett alternativ att åka in till kontoret. De flesta företag har klarat omställningen bra och ser därför inte samma behov som innan att befinna sig på kontoret 5 dagar i veckan. Många kommer att ställa om sitt arbetssätt till digitalt och arbeta mer hemifrån. Såklart kommer det sociala fortfarande saknas i ett digitalt kontor och därför kommer fortfarande behovet av viss kontorstid finnas kvar. Några dagar i veckan på hemmakontoret och resterande på företagets kontor resulterar i att du måste ha ett mobilt arbete och för det krävs rätt teknik.

Mobilt arbete ger flexibilitet

Mobilt arbete innebär att du kan ta med dig dina arbetsuppgifter vart du än går under förutsättningarna att du har internet och en mobil enhet. Att du inte är bunden till en specifik plats ger dig flexibilitet i vardagen, vilket uppskattas av många.

För att du ska kunna lägga allt fokus på jobbet och vardagspusslet kommer vi på hemmalivet ge dig tips och tricks kring den teknik och de prylar du behöver för att få arbetet att flyta på.

I dagsläget är det viktigt att välja rätt råvaror till din matlagning, men vad är egentligen rätt? Ekologiskt, närodlat eller hållbart? Välj klimatsmart mat

Att handla online underlättar din vardag och låter dig fokusera på sådant som är roligare än att trängas i en mataffär. Tack vare det finns så många olika aktörer på marknaden kan du handla mat online på den hemsidan som är den bästa för dig.

I coronatider måste alla bidra till att minska smittspridning, vilket innebär att gymmet inte alltid är det bästa alternativet när det kommer till träning. Du behöver inte alltid använda vikter eller maskiner när du tränar, det räcker med att använda din kroppsvikt

Det en uppsjö av goda matkassar på marknaden som kan underlätta för dig och som dessutom är hälsosamma. Matkassar är ett jättebra sätt att lära sig olika smakkombinationer och tekniker i köket.

Vi kan alla känna vi inte har tillräckligt med tid i vardagen och då är det dags att börja effektivisera. Att beställa hem mat direkt till dörren är en riktigt tidssparare och ger dig mer tid till annat.